Oldalak

2017. május 24., szerda

Cselekedd meg, amit mond!




Cselekedd meg, amit mond!

"Megy vala pedig Jézussal  nagy sokaság; és megfordulván, monda azoknak: Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom. És valaki nem hordozza az ő keresztjét, és én utánam jő, nem lehet az én tanítványom." /Lukács 14, 25 -27/

Milyen érdekes: nagy sokaság követi, és egyszer csak megfordul velük szembe, és ezt mondja: "Tagadd meg szeretteidet, saját lelked kívánságait, és vedd fel a kereszted"... 
Hát ezzel nem a népszerűségét munkálta.

Legyen az életünk olyan, mint ami mindig valami halált hordoz magán? És csak ekkor van közünk hozzá? Hát Jézus nem a jólétem akarja? Nem a szeretet Istene? Hogyan értsem ezt?

Bizony valahogy így. Akik megismerték Istent, és behívták Őt az életükbe Úrnak, abban a pillanatban nem e világ fejedelmének hatalma alá tartoznak. Kiragadja őket Jézus ebből a világból, és átviszi az Ő szerelmes fiának országába. Ettől kezdve mint nemkívánatos személyek jelennek meg az ördög előtt. Támadandó, elhallgattatni való, harcképtelenné tétetendő. Egy harci helyzetbe csöppen az, aki megtér a Szeretet Urához. És aki nem hajlandó felvenni  az ellenséggel a harcot, azt visszarántja az ellenség a saját térfelére. 

Tehát harcossá akar kiképezni minket az Úr

Egy harcos meg sohasem puhány. Erős a cselekedeteiben, döntéseiben és beszédében. Mit kell meggyűlölni? Az emberi érzelmeket és emberi indítékokat. Mennyei indítékra kell cserélni és mennyei érzelmekre. Mert  a mennyei szeretet, és érzelem és indíték minden /emberi/ értelmet felül halad. És itt állhat egy jó tanács is:

Kolossé 3, 2 "Az odafelvalókkal törődjetek, nem a földiekkel.
Mert az isteni szeretet az kemény, erős, határozott, célirányos, megalkuvást nem tűrő. Azt kéri Isten hogy ezt a szeretetet tegyük magunkra."

Énekek Éneke 8, 6 "Tégy engem mintegy pecsétet a te szívedre; mintegy pecsétet a te karodra; mert erős a szeretet, mint a halál; kemény, mint a sír a buzgó szerelem; lángjai tűznek lángjai, az Úrnak lángjai."

És hordozzuk a keresztet. Ami azt jelenti, soha ne felejtsük el halálba adni és ott tartani a testi indítékainkat, vágyainkat, indulatjainkat. Hordozzuk a keresztet! Ne tegyük le! 
Ez fáradság és teher, de ez az, ami lehetővé teszi azt, hogy tanítványok lehessünk.

Jakab 1, 22-25 "Az igének pedig megtartói legyetek és ne csak hallgatói, megcsalván magatokat Mert ha valaki hallgatója az igének és nem megtartója, az ilyen hasonlatos ahhoz az emberhez, aki tükörben nézi az ő természet szerinti ábrázatát: Mert megnézte magát és elment, és azonnal elfelejtette, milyen volt."

De aki belenéz a szabadság tökéletes törvényébe és megmarad amellett, az nem feledékeny hallgató, sőt cselekedet követője lévén, az boldog lesz az ő cselekedetében.
Mert Isteni cselekedeteket fog véghez vinni, és még nagyobbakat is mint Jézus. 
Ez az, amikor hajlandó vagy mennyei módon gondolkodni a dolgaidról. 

Légy áldott most a döntésedben, ahogy odafordult hozzád Jézus, és ilyen szavakat mondott. Ne fordulj el tőle, hanem mondd:  
"Te még rosszat nem akartál nekem, ez is biztos a javamat fogja munkálni."
És légy rajta, hogy megcselekedd amit mond!


Cselekedd meg, amit mond!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése