Oldalak

2017. június 14., szerda

Szellemi fegyverzet 2.





"Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben. Mert nem vér és test ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak. Annak okáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellenállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok." Efézus 6, 11-13

Mire kell fókuszálni? Arra, hogy az ördög ravaszságával szemben ellen kell állni. Ne gondolja senki, hogy őrá nem veszélyes az ördög. Mindenkire van vágyódása. Ezt mondta Jézus. És ha Ő mondja, akkor az így van. Meg kell értenünk, hogy a problémáink 80 % -a nem a körülményektől van, vagy az emberektől, hanem az ördögtől. A legnagyobb ravaszsága az álca. Ha nem látjuk meg, hogy ő van mögötte, akkor emberekre törünk, viszálykodunk, háborúzunk, elválunk, megsértődünk, beszólunk...
Hogyan tudunk ellenállni? Úgy, hogy felöltözzük azokat a fegyvereket, amiket Isten adott. A fegyvereink nagy része védelemre szolgál. Minden ördögi hatástól meg akar védeni az Úr.
Derekatokat igazlelkűséggel, vagyis átlátszó légy Isten előtt és az emberek előtt is.
Igazságnak mellvasába, vagyis Jézust, az igazságot öltsd magadra. Légy olyan mint Ő. Másold le azt, ahogyan Ő cselekszik, gondolkodik, imádkozik, hisz.
Felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével. legyél készséges az engedelmességre, az indulásra, a cselekvésre.
Hitnek pajzsát, légy készséges hinni, akarj hit által gondolkodni érezni, beszélni, és ez pajzsként fog védeni téged.
Az üdvösség sisakja: minden gondolatod járja át, hogy meg vagy váltva. Senki sincs, aki kiragadhat az Ő kezéből.
A Léleknek kardja az egyetlen támadó fegyvered, amit nem engedhetsz ki a kezedből, mert különben csak védekezésből áll az életed. Ez a kard, amely az Isten beszéde: az Ige. Olvasd !Olvasd! Olvasd!
Vigyázván minden állhatatossággal és könyörgéssel minden szentekért. a résen levő szent imádkozik könyörög és állhatatos ebben. Nem restül meg.

"Álljatok hát elő, körül övezvén derekatokat igazlelkűséggel, és felöltözvén az igazságnak mellvasába, És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével; Mindezekhez fölvevén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok; Az üdvösség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde: Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden időben a Lélek által, és ugyanezen dologban vigyázván minden állhatatossággal és könyörgéssel minden szentekért." 
Efézus 6, 14-18

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése