Oldalak

2017. július 7., péntek

Sok baja van az igaznak, de...





"Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr. " Zsoltárok 34, 20

Ez azt jelenti, hogy rajtunk is megesnek, vagy megeshetnek azok a betegségek, nehéz helyzetek, akadályok, amik a hitetlen embereken, de... De mi az Úrral kimenekedünk, és megoldást találunk, meggyógyulunk, felépülünk, a körülményeink úgy alakulnak, hogy nekünk lesz a legjobb. Tehát hétszer is eleshet az igaz, de mindannyiszor feláll belőle, a hitetlen pedig  csak egy nyavalyában is elvész. Ez a fiak öröksége. Ne lepődj meg, ha valami nehézség vagy betegség, vagy akadály  van az életedben. Ez teljesen természetes. Hiszen sok baja van az igaznak is - mint olvastuk. 
De hogy hogyan reagálsz, az mutatja meg, hogy hová tartozol. Ha látod, hogy mi ez, és a hited működésbe lép, megragadja az Urat, akkor kijössz belőle. Vagyis neked a kimenekedést kell látnod magad előtt, azt kell fontolgatnod, hogyan lesz meg a szabadulás, azt kell megvallanod, hogy mi lesz veled, hogyan szabadít meg az Úr. Mert az Úrral mi  a kőfalon is átugrunk! Mit nekünk kőfal? Odaépítette az ördög... Mi átugrunk az Úrral, és futjuk tovább az utunkat. 

"Mert nem a sír és nem a halál dicsőít téged, hanem aki él." Ézsaás 38, 18 

És mi élünk, az életnek lelke, a megelevenítő lélek van belénk lehelve. Tehát mi nem fogunk megtorpanni, idő előtt meghalni, vagy meghátrálni. Mi futunk, és nem lankadunk meg, járunk, és nem fáradunk meg. Vagyis nem öregszünk meg, hanem tevékenyek vagyunk, mert erő járta át a testünket: a Szent Lélek, aki erő és tűz. És ez az erő elegendő arra, hogy minden gyengeséget, fájdalmat, lázat, sérülést meggyógyítson, ahogy volt ereje arra, hogy Jézust feltámassza a halálból. 
Hidd el végre, hogy te kiválasztott vagy, Istennek szemefénye. Értékes annyira, hogy meggyógyítson, megelevenítse a látásod, a hátad, a belső szerveidet, a bőrödet, a hasfaladat, a fizikai erőnlétedet. Nem tekint a bűneidre, amikor a testedről van szó, és hozzá kiáltasz. Segíteni fog. 
De a gyógyulásod megtartásához igenis kell a bűnbánat lelke. Hagyd el a bűneidet, és élsz - mondja az Ige. 

"Az én parancsolataimat tartsd meg, és élsz; és az én tanításomat mint a szemed fényét." Példabeszédek 7, 2  

Ne tartogass, mert a bűnök tartogatása együtt jár a betegségek tartogatásával. A bűnnel együtt a betegség is rád ragad. Dobd el a bűneidet, és elmennek a betegségek is. Tartsd meg a parancsolatokat, és élsz. A parancsolat: magatokat a bűntől ebben a világban megtartóztassátok.

Mert ez az Isten akarata, a ti szentté lételetek, hogy magatokat a paráznaságtól megtartóztassátok Hogy mindenitek szentségben és tisztességben tudja bírni a maga edényét. 1Thessalonika 4, 3-4 

Ami a legfontosabb: ma, ha az Ö szavát halljuk, meg ne keményítsük  a szívünket! Még ma kezdjük el a változást a gondolatainkban! Megtapasztaljuk ez eredményét. Sok sikert  a változáshoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése