Oldalak

2017. április 26., szerda

Minden nehézség

Minden nehézség

Minden nehézség azért van, hogy a hitedet megtanuld használni. Gondolj az Úr Jézus esetére, amikor fáradtan elaludt a hajóban, és rájuk tört a vihar. Jézusra vihar? Igen. És ami vele előfordul, az velünk is. Ez egy hit-vihar, ami mindig ránk fog törni, mert ezen a világon az ellenség az, aki intézkedhet, és az Úrhoz tartozóknak be akar tenni. A megoldás a hited gyakorlása.

Hol van a ti hitetek??? - kérdezte Jézus, amikor lecsendesítette a vihart. Amikor panaszkodtak  a tanítványok: ,,,Hát nem segítesz? Nem törődsz vele, hogy mindjárt elveszünk???” Vannak helyzetek, amikor hiába evezünk, az kevés. A tanítványoknak is meg kellett tanulniuk. Itt a sima emberi erőfeszítés kevés. Használni kell a hitet, amit kaptunk, a mennyei erőt és a mennyei  segítséget be kell kapcsolni, mert különben elveszünk. Mert különben rosszul sülnek el a dolgok.
Hol a te hited??? - kérdezi tőled is Jézus. Ha nehézség  adódik, ha megbántanak, akkor mindig Jézus tanácsa szerint kell eljárni.
Hol a te hited??? Használd a hited! Bocsáss meg, engedd el, hited szerint, ha megbocsátasz, neked is megbocsátanak. És nagy szükségünk van arra, hogy megbocsátsanak, hogy szeressenek. Tehát te is szeress, bocsáss meg, engedj el minden sérelmet! Használd a hited! Ha elengeded, felszabadítod őt arra, hogy megváltozhasson. A sérelem megtartása egyenlő a kárhoztatással. Te ne kárhoztass senkit! Engedj el, és meggyógyul a tested! A tőlünk független események felett is győztes a hitünk. Használd a hited! Ha egy vihart le tudott csendesíteni, akkor egy autó javítást is meg tud oldani, akkor egy betegség felett is győztes a hitünk. Higgy abban, hogy amit kérsz, megkapod! Jézus is “csak” ezt tette. Szólt a viharhoz és elállt. Szólj és higgy! Kiálts és higgy!

Jakab 1, 2  "Teljes örömnek tartsátok, atyámfiai, mikor különféle kísértésekbe estek"
Jakab 1, 3  "Tudván, hogy a ti hiteteknek megpróbáltatása kitartást szerez."
Jakab 1, 4  "A kitartásban pedig tökéletes cselekedet legyen, hogy tökéletesek és épek legyetek minden fogyatkozás nélkül."

A kitartás ahhoz kell, hogy amíg vársz, addig is tudod, hogy megvan, és meghallgatott, és sikerülni fog. Tehát ami most történik veled, az teljes öröm, mert Isten a hitedet akarja mozgásba hozni. Ha nincs nehézség, nincs min gyakorolni a hitedet, és nincs lehetőséged nagy győzelmeket átélni. Tehát nagy csodák előtt állsz.  

Használd a hited!


Használd a hited!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése