Oldalak

2017. május 2., kedd

Adakozó élet



Adakozó élet

Mit mondott Rebeka Ábrahám szolgájának?

"Látom utazó vagy, és igen megszomjaztál, én adok neked vizet, mert kértél, de a tevéidnek nem kértél, de nekik is adok. Látom azt a szükségedet is, amiről nem beszéltél, vagy esetleg nem is kértél segítséget. Nem baj. Én többet akarok adni annál, amit mersz kérni, vagy amit remélsz, hogy megkaphatsz tőlem. Megitatom a tevéidet is ami nekem 2 óra többlet munkával jár és 10 tevének 3000 liter víz, vagyis 300 vödörnyi vizet kell felhordanom a kútból. De megteszem, mert látom, szükségben vagy, és nekem van vödröm és lehetőségem segíteni."

Milyen szépen hangzik amit mond. De persze ezt nem mondta ki szavakkal, a Biblia soraiban nem olvashatjuk, de kimondta cselekedeteivel.

Milyen érdekes indulat. Mennyire nincs benne az: 

"...Énnekem mi lesz ebből a hasznom? Én mit profitálok ebből?" Mennyire az az indulat, amit szeretne Jézus ,hogy megéljünk embertársaink felé. Ha kérnek tőled, adj! ..."ha el akarják venni a felső ruhádat, add oda még az alsót is. Ha valamiből kettő van neked, add oda valakinek, akinek egy sincs."

Mert 2Korinthus 9, 8-9 szerint "Az Isten pedig hatalmas arra, hogy rátok árassza minden kegyelmét; hogy mindenben, mindenkor teljes elégségetek lévén, minden jótéteményre bőségben legyetek, Amint meg van írva: Szórt, adott a szegényeknek; az ő igazsága örökké megmarad."

Tehát valami titok, valami mennyei törvényszerűség van ebben az adakozó életben elrejtve. Aki tud adni, az tud újra kapni. Aki kiüresíti a tárházait, annak lehet újra beletölteni,tehát Isten mindig adni akar, és ehhez megüresített helyek kellenek.
Aki tud időt adni, az időt fog kapni, aki tud pénzt adni, az pénzt fog kapni. Aki tud irgalmat adni, az irgalmasságot kap, és aki szeretetet vagy türelmet vagy megbocsátást ad, az ezeket fogja viszont kapni. Isten azt akarja, hogy a milliomosok nagyvonalúságával tudjunk adni. Hiszen Ő milliomos, övé a világ összes kincse. 
Forduljunk a barátaink, testvéreink, családtagjaink felé ezzel az indulattal: "Felettébb be akarom tölteni a te szükségeidet. Felettébb akarok neked adni, nem nézve, nekem ez mibe kerül. Mert Isten betölti az én szükségeimet az Ő gazdagsága szerint bőségesen, Krisztus Jézusban."
Ezt csak tudatos odaszánással, és döntéssel lehet elkezdeni. Tudatosan figyelni arra, hogy adjak, és mik a körülöttem lévők szükségei. Ne a feleslegedből adj, hanem a szükségedből. Soha nem lesz több, mint ami neked kell. De ha elkezdesz adni, megszaporodik, ami neked van, hogy tudj mindig adni. Mert látja Isten, hogy te továbbadó lettél, ezért küldi az áldást hozzád.

Tégy próbát! Ne félj, nem rövidülsz meg! Engedd, hogy az indulat megváltozzon benned! Adj, szórj jó cselekedeteket, segítséget, figyelmességet, pénzt....és nem fogsz hiányt látni. A maga idejében minden dolgod jószerencsés lesz. Ha észreveszel egy szükséget, az azért van, hogy te adj! Merj kilépni!

És megtapasztalod a menny gazdagságát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése