Oldalak

2017. május 17., szerda

Mi jellemezte Istent az Ő szeretetében?




Mi jellemezte Istent  az Ő szeretetében?


János 3:16 "Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

Adta az Ő fiát. Adott. Nem nézte, megérdemled-e, Ő mégis adott. Ezzel elindított egy folyamatot. Erre reagálni kell. Vagy elfogadod, vagy elutasítod. De mindenképpen döntéshelyzetbe kerülsz. Választanod kell . Kapcsolatba akarsz- e kerülni Vele, vagy sem. Ha igen, elfogadod, amit ad.

Az Ő fiát. A Fiú a kiváltás e világ gonosz hatalma alól, a szabadítás, a gyógyulás, Ő az út a mennybe. Ha elfogadod ezt, akkor azzal ez mind a tied. Megváltás a bűn és az ördög hatalma alól.. Út a mennybe. Nap mint nap bejárhatsz és kijárhatsz. Megszabadít a betegségtől.

Isten nagyvonalú, fenséges, és igen gazdag ajándékot adott neked Jézusban. Fejedelmi, valóban királyi ajándék az övé. Nem holmi gagyi, "valamit adok nekik hogy ne szóljanak". Nem. Ő a legjavát adta, magát Jézust, az egyszülöttet.

Ez tanít minket valamire. Nekünk is a legjavát kell adnunk, ha adunk. Főként, ha neki adjuk. Az időd javát, a képességed javát, a beszéded javát, a pénzed javát, amolyan "jó mértékkel megnyomottan "gondolkodj az adásról. Ahogyan Isten is gondolkodott felőled. Indítsd be  életedben a mennyei törvényszerűséget: adj, hogy neked is lehessen adni, Jó mértékkel, hogy neked is bőségesen lehessen adni, jó kedvvel, hogy neked is így adjanak, ne visszafogottan. És mindenekelőtt adj, mert Isten is adott,

2Korinthus 9, 9 "Amint meg van írva: Szórt, adott a szegényeknek; az ő igazsága örökké megmarad."

Kérd meg Istent, mutassa meg kinek mit tudsz adni. Ki az, aki szükségben van a környezetedben, és indítsd be a folyamatot. Ha te betöltöd mások szükségét, a te képességeid szerint, akkor Isten is betölti a te szükségeidet az Ő képességei szerint. Mert aki könyörül a szűkölködőn  tiszteli Istent. 

/Példabeszédek 14, 31./

És ha adsz, akkor az olyan, mintha Istennek adnál,  és Ő fogja azt visszaadni neked a mennyei kamatlábbal. /Példabeszédek 19, 17/ Ami tízszeresét vagy százszorosát jelenti. Légy hívő. Legyen Istentől eredeztethető hited. Ez hit a menny bátor vetés és aratás törvényébe.

De ha a hited halott, meddő, hiábavaló, ha nincs cselekedete, tehát akkor tudod a hitedet gyakorolni, ha kipróbálod: meg kell cselekedni és megnézni, hogy működik-e. Próbáld ki !.. Hittel adj!...

Malakiás 3, 10 "...és ezzel próbáljatok meg engem, azt mondja a Seregeknek Ura, ha nem nyitom meg nektek az egek csatornáit, és ha nem árasztok reátok áldást bőségesen."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése