Oldalak

2017. július 4., kedd

És akkor boldog ember vagy




"Dávid tanítása. Boldog az, akinek hamissága megbocsáttatott, vétke elfedeztetett." Zsoltárok 32, 1

Hamisság, ami nem a teljes igazság. Ami csak egy kicsit más, mint az igazság, amit nem vesz észre senki, csak te meg az Úr. De ott van... Mert az indíték nem tiszta. A cselekedet lehet attól még jó, de mivel az Úr a szívünket vizsgálja, ezért előtte ezek nem tiszták.
Vétek az, amikor nem akarattal ugyan, de valakit megbántunk, vagy hibát követünk el úgy, hogy jót akartunk. Óhatatlanul hibát követünk el, de ezt is megbocsátja az Úr. És akkor boldog ember vagy.

 Isten mindig kedvesen reagál az őszinte szívre.

"Boldog ember az, akinek az Úr bűnt nem tulajdonít, és lelkében csalárdság nincsen."  Zsoltárok 32, 2

Bűn az, amikor valamit Isten akarata ellenére teszünk meg. Amiről kijelenti hogy nem jó, amire készülsz, és te mégis azt teszed. Az Ige világosan beszél Isten akaratáról. Ezért íródott a Biblia. Amikor nem ebben az akaratban járunk, bűnben vagyunk. .Mert tudatosan más akarat szerint cselekszünk; a saját akaratunkat, vagy a környezeti nyomást, vagy a társadalmi törvényszerűségeket szolgáljuk ki a cselekedeteinkkel.
Egyik gyakori példája ennek: "Isten nem akar mindenkit meggyógyítani? Mert nem gyógyul meg mindenki." - Nem a gyakorlati megvalósulás bizonyítja Isten akaratát, hanem az Isten Igéje.
Vagy lásd például Jézust, aki győzött a Gecsemáné kertben: "Ne az én akaratom legyen, hanem a tiéd."


Lelkében csalárdság. Amikor magának sem vallja be valaki. hogy a szívében mást gondol, más az indíték, mint amit kifelé mond vagy mutat. Aki be meri vallani még akkor is, ha az rossz fényt vet rá. Ez az őszinte szív. Isten úgyis látja. Jobb ha beszélünk vele ezekről. Légy őszinte! Isten mindig kedvesen reagál az őszinte szívre. Azt ki tudja igazítani, véleményt tud róla mondani. Gondolj Péterre: mindig megmondta, hogy mit gondol. Ha rossz volt, ha jó...De Jézus úgy, ahogy volt, meg tudta áldani, a szíve tisztasága miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése