Oldalak

2017. augusztus 24., csütörtök

Hogyan higgyek?





Olyan sokan és sokszor kérdezzük. Hogyan higgyek ? Miért nem működik nekem? Pedig hiszek! Mi  a baj? Azt hiszem, választ találtunk a kérdésre. Ez a hit, amelyik türelmesen várakozik, és mindent készségesen elhisz, és mindenért készségesen imádkozik, ez a hit egy komponenst kihagy a hit működési tételéből.


"Mutasd meg nekem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom neked mutatni az én cselekedeteimből az én hitemet." Jakab 2, 18  

Tehát a hit nem tud megvalósulni, a teremtett világba átjönni, amíg nincsenek cselekedetei. A megértett kijelentés hitet generál a szívünkben, a szívünk hite cselekvésre kell, hogy ösztönözzön. De sokszor a látásunk és tapasztalataink nem támasztják alá a hitünket, ezért a racionális gondolkodásunk nem akarja engedni, hogy a hit cselekedni kezdjen. Elindul egy harc bennünk a gondolatok terén, és sokszor az ész győz, mert ilyeneket gondolunk, hogy „azért mert hívő vagyok, még nem vagyok bolond, vagy őrült, vagy buta.”.... stb.... és nincs cselekedet. Ezért nincsenek manifesztálódott csodák ,és a hitünk egyre inkább elsorvad. Mi marad? Az ész... okos bibliai fejtegetések, miért van úgy velünk, az ami van, és megpróbáljuk Istent valahogy a képbe behozni. Mintha az Ő akarata lenne a nyomorúságunk. Hát látszik. Csak egy picike szem hiányzik a láncból, hogy a hit csodái megmutatkozzanak rajtunk és körülöttünk. Egy picike lépés.

"És amint a láda hordozói a Jordánhoz jutának, és a ládahordozó papok bemárták lábaikat a víznek szélébe (a Jordán pedig az egész aratási idő alatt telve vala minden ő partja felett):
Megálla a víz, amely felülről folyik vala alá, és álla egy rakásban, nagy messzire Ádám városánál, amely Carthan mellett vala; a puszta tengere, a Sós-tenger felé aláfolyó [víz] pedig egészen elfuta, és általméne a nép Jérikhó előtt.
A papok pedig, az Úr frigyládájának hordozói, ott állának a szárazon a Jordán közepében bátorsággal, és az egész Izrael szárazon megy vala át, mindaddig, míg az egész nép teljesen általméne a Jordánon" Józsué 3, 15-17  


Nem akkor kellett beletenni a lábukat a folyóba a nehéz ládával vállukon, amikor már megállt a folyó és száraz volt a meder. Nem. Akkor, amikor tajtékos habokkal zúgott lefelé, teljes megáradásában. Ez emberi ész szerint őrültség. És mégis... Ahogy a lábuk érintette a folyó vizét, megállt a folyó. Tehát ne a megtörtént csodától várd, hogy hited lesz a dolgaidat megtenni, hanem amikor elkezded, és cselekvésbe indulsz, akkor fogod megtapasztalni, hogy a hited működik, és csodát élsz át. Cselekvés nélkül nincs hit, nincsenek a hitnek jelei, megvalósulásai és nincs győzelem az életed nehézségei felett. Mivel Jézus papi nemzetet hozott létre a halálával és a Szent Lélek elküldésével, mindenkinek megvan a képessége, hogy ilyen cselekvő módon tudjon hinni. Ne engedd, hogy megraboljon az ördög a racionális érveivel. Te új teremtéshez tartozol.

Te képes vagy a hitre, ezért járj hitben! Légy sikeres!


Járj hitben! Tedd a lábad a zúgó folyóba!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése