Oldalak

2017. október 25., szerda

Simon farizeus vacsoráján




Jézust meghívta magához egy Simon nevű farizeus vacsorára. De nem mint tiszteletbeli vendéggel bánt vele. Nem tisztelte benne a prófétát vagy tanítót, hanem inkább kutakodva; a tanításával vetekedni akart, és ezért rendezte a vacsorát. (Lk 7,36.)

De meghallotta egy bűnös életet élő asszony is, hogy ott van a házban, és tudta, hogy Jézusnak van hatalma a bűnöket megbocsátani, és ezáltal el tudja őket hagyni. Szabadulni akart a bűneitől, és semmivel nem törődve a legdrágább keneteit magához vette, és megöntözte Jézus lábát, majd a hajával törölte le. Az egyik szereplő igaz volt, és nem látta saját bűneit; a másik minden egyes bűnének súlyát érezte, és szabadulni akart tőle. Mit mondott Jézus?

"...mondom neked: Neki sok bűne bocsáttatott meg; mert igen szeretett; akinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret." Lukács 7, 47


Nehéz kihámozni, mit is akar Jézus itt az értésünkre adni. De egy biztos:
aki tudatában van a bűneinek, azt bűnnek tartja, és annak nevezi, szabadulni akar tőle, és el akarja hagyni, annak megbocsáttatik.


"És monda annak: Megbocsáttattak neked a te bűneid." Lukács 7, 48



Minden, amit bűnnek tart, amit elmond Jézusnak.


"Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól." 1János 1, 9

Mind lehullik róla, és szabad lesz, és mivel Isten a szeretet, teljes lesz benne a szeretet, mert olyan közel fog kerülni Istenhez... Hiszen nem más, mint a bűneink választanak el minket Istentől.
De akinek kevés bűne bocsáttatik meg, az nem azt jelenti, hogy kevés bűne van, hanem azt, hogy keveset ismer el, keveset vesz észre az életében. Ezért kevés bocsáttatik meg, hiszen amit nem vall meg, az megmarad. Ezért kevésbé fog tudni szeretni, hiszen távolabb van Istentől, az isteni szeretettől, az Isten személyiségétől.

Tehát összegezve, ha belenézel az ige tükrébe, és engeded, hogy megmutassa a foltokat, hiányosságokat, vétkeket, bűnöket, és hajlandó vagy magadat megítélni Isten előtt, és akarod elhagyni őket, akkor nyert ügyed van.... Isten közel jön hozzád, és megtisztít, és átjár, és betölt az Ő szeretetével, mert csak a szeretet az,ami képes helyreállítani; mert a szeretet az, ami épít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése