Oldalak

2017. november 20., hétfő

A beépült kő





Keresztények sokszor azt mondják, hogy mindenhol ugyanaz a tanítás. Mindegy hol hallgatom.

Tehát ide is mehetek, oda is mehetek, nem kell elköteleznem magamat egy helyen. Az ilyen embereknek mindenhol nagyon örülnek, és nagy lelkesedéssel fogadják, de amint számítani akarnak rá, elmennek, odébb állnak. És a gyülekezet szája íze keserű lesz, ha rájuk gondolnak. Miért? Mert örök csecsemők akarnak maradni, mindenhol tápláltatják magukat, de ha nekik kellene már táplálni, azt nem vállalják. De nézzük csak, mit mond az Ige!


"Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá." 1Péter 2, 5

Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá.


"Azért, amiképpen vettétek a Krisztus Jézust, az Urat, akképpen járjatok Ő benne,
Meggyökerezvén és tovább épülvén Ő benne, és megerősödvén a hitben, amiképpen arra taníttattatok, bővölködvén abban hálaadással." Kolossé 2, 6-7


Egy meggyökerezett fa nem tud kimozdulni.
Hogy lehet egy templomot úgy fenntartani, hogy alulról kihúzunk 5-6 téglát, mert annak épp kedve van egy másik templomba bemenni? Akkor mi lesz az itteni toronnyal? Összedől. Mert az, aki oda be van épülve, arra már rá van épülve egy csomó tégla. Terheket kell hordoznia. Ott már nem mehet ide-oda, ott már nem csinál azt? amit akar, mert ott van egy csomó ember, akiért felelősséget kell hordoznia, aki felnéz rá, és aki példát vesz az életéből. Akkor már nem gondolkodhat én-ben, hanem csak mi-ben, mint Krisztus testében. Sok keresztény nem akarja ezt felvállalni. Ide megyek, oda megyek, pótolható vagyok, teljesen mindegy hol vagyok, az a lényeg, hogy én és az Úr, az Úr és én ,és kész …
Jézus nem erről beszélt. A keresztény élet közösségi élet. A gyülekezet egy család, ahol számítanak rád, és te is számíthatsz másokra. Ott egy nagyon komoly építkezés folyik, és egymásra épülnek a dolgok, a kapcsolatok.
Légy bátor és maradj! Add bele minden tudásod, hogy az a hely, ahol vagy, még jobb legyen! Képes vagy rá, és ha imádkozol, Jézus tanácsokkal fog ellátni.
De a legfontosabb, ami fémjelezzen, a szeretet, és a megmentő indulat a testvéreid iránt.
Ne feledd: a győztes oldalán állsz!

Részlet a Sikeres Nők sorozat Gyümölcstermő élet című könyvből.

Kapcsolódó: Jézussal járni
                         A gyümölcstermés szükségessége
                         A gyümölcstermő élet
                         Egyedi és megismételhetetlen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése