Oldalak

2017. július 11., kedd

Hétköznapi dolgainkat is át tudja szőni a hit.




"Meglássátok annak okáért, hogy mimódon okkal járjatok, nem mint bolondok, hanem mint bölcsek: Áron is megvegyétek az alkalmatosságot, mert a napok gonoszok."
Efézus 5, 15-16

Nagyon be kell osztani az időnket és az erőnket. Mert a napok gonoszak.
Azt akarják, hogy elteljenek úgy, hogy nem történik semmi.
És mi a valami? Ha valamit hitből teszel, ha valamit szeretetből teszel, és ha valamit Istenbe vetett reménységből teszel. Az a valami. Miért? Mert azok maradandóak. A többi bizony elvész.

"Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet."
1Korinthus 13, 13

Ezért, ha a hétköznapi dolgainkat kell is tennünk például főzés, mosogatás, bevásárlás, gyermekgondozás, munkahelyi feladatok, mindent - de mindent át tud szőni az a hit, amit kaptunk az Úr Jézustól. Csak engedni kell kibuggyanni a szánkon, a cselekedeteinken, a viselkedésünkön. És ez úgy tud kibuggyanni, ha mi magunk telve vagyunk vele.



Hétköznapi dolgainkat is át tudja szőni a hit.



"Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által."
Róma 10, 17

Vagyis a fülünkkel kell foglalkozni, ha azt akarjuk, hogy hitünk legyen. Hogyan? Olvasni kell az Igét. Az Ige megnyitja a fülünket, és hit létrejön a szívünkben. Ettől kezdve már csak hallgatni kell a bennünk lévő csendes kis hangra, aki a hit lépéseit javasolja számunkra a hétköznapok teendői között. Kér egy koldus valamit. Adjak vagy ne adjak? A munkatársnőm panaszkodik egy családi problémájára. Szóljak vagy ne szóljak? Lesz egy evangelizáció, hívjam vagy ne hívjam?
Engedj és légy bátor! Cselekedj a hit szerint! És nap mint nap csodákat fogunk átélni, mert a hitünk működik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése