Oldalak

2017. július 13., csütörtök

Hogyan hozhatod helyre az elrontott kapcsolataidat?




Egyik részről a várakozás. Aki lemond a másikról, nem fogja visszakapni. Ne mondj le róla! Istennél mindig van esély a megváltozásra. Hiszen azért jött az Isten fia, hogy megváltoztassa az embereket. Hús szívet adjon nekik, és elvegye a kőszívet belőlük. Tehát ebben a helyzetben a hited akkor működik, ha várod vissza a másikat. Van reményed a másikra.
A másik részről van egy bűnbánó szív, egy beismerő száj, egy hajlandó láb, aki közel visz, és egy csendes szív, aki hajlandó az újrakezdésre. Elvárások nélkül, mindent elfogadva, hálaadó szívvel közeledve. Eldöntve, hogy mindent elfogad, ami lesz, csak a kapcsolat álljon helyre. Mert értékesebbnek tartja a másikat magánál, és ki meri ezt mondani. Meg is fogalmazza magában, és ki is mondja. Döntés és tett viszi őt oda a másikhoz.


"Fölkelvén elmegyek az én atyámhoz, és [ezt] mondom neki: Atyám, vétkeztem az ég ellen és te ellened.
És nem vagyok immár méltó, hogy a te fiadnak hivattassam; tégy engem olyanná, mint a te béreseid közül egy!
És felkelvén, elméne az ő atyjához. Mikor pedig még távol volt, meglátá őt az ő atyja, és megesék rajta a szíve, és oda futván, a nyakába esék, és megcsókolgatá őt." Lukács 15, 18-20


És amikor a reménység és az alázat összetalálkoznak, akkor kirobban a szeretet, és a kapcsolat helyreáll. Bizony erre nem képes senki önmagától. Csak ha belenéz a szabadság tökéletes tükrébe, és meglátja magát Jézus orcája mellett. Akkor minden menni fog. Nézz Jézusra minden nap!

Hogyan hozhatod helyre az elrontott kapcsolataidat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése