Oldalak

2017. augusztus 30., szerda

Miért vannak?




Sokszor kérdezték már tőlem: "Miért engedi Isten, hogy ennyi nyomorúság és gonoszság legyen a Földön, betegség és szenvedés, éhezés?" Erre sok keresztény nem tud válaszolni, mert megvádolják őt, ha Isten valóban a szeretet Istene, akkor ez is bizonyítja, hogy nem akar segíteni az embereken, vagy nem tud? 
Hát elég provokatívak ezek a kérdések. De lássuk csak! Ki engedte át az ördögnek a Föld feletti hatalmat? Hát ez első emberpár: Ádám és Éva. Ki engedte meg az ördögnek, hogy behozza a halált az életébe? Az első emberpár. Ki nem törődött Isten figyelmeztetésével, hogy meghal, ha eszik arról a fáról? Az első emberpár. És ezzel elvégezte, hogy a gonosz tudásával bejött az emberek életébe a gonosz elképzelése, kívánság formájában kirajzolódik, és tettek formájában megvalósul. Elveszi, ellopja, a másik embert nem veszi figyelembe, csakhogy szerezhessen. Ez a gonosz tudása. 
Tehát nem Isten teszi a sok gonoszságot a Földön, hanem az ember. És tudjuk, a bűneset után Isten lerögzítette azt a tényt, amit tett az ember. Mert mostantól az Istennel való kapcsolat megszakadásából fakad, hogy az ördög fog irányítani, uralkodni az ember felett.
És az áldás hiánya: nem tud áldás alatt munkálkodni, mert gaz nő minden munkája mellett. Verejtékével kell dolgoznia, hogy valamire jusson. Az asszony fájdalommal szül. A jövő , a szaporodás, ami  Isten parancsa volt, csak szenvedés útján valósítható meg. És a kapcsolatok bensőségességét elveszítik és marad a gyanakvás, féltékenység, magányosság, a megértés hiánya. 
Az első emberpár a döntésével az egész emberiséget taszította a szellemi halál állapotába, valamint a földet egy átok alá helyezte.

Ki engedte át az ördögnek a Föld feletti hatalmat?



"Mert a teremtett világ hiábavalóság alá vettetett, nem önként, hanem azért, aki az alá vetette." Róma 8, 20  

Tehát Isten kidolgozott egy tervet, hogy hogyan tudná a kialakult helyzetet megváltoztatni. De csak egy módon tudta. Emberré lett, hogy mint ember ne bukjon el, és ezáltal kiváltsa az embereket, - azokat, akik vágynak a szabadulásra - ez alól az átok alól. Így jött el Jézus. Tehát, nem csodálkozik az emberek gonoszságán,


"s mivelhogy nem szorult rá, hogy valaki bizonyságot tegyen az emberről; mert magától [is] tudta, mi volt az emberben." János 2, 25  

 
"Monda neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." János 14, 6


"Jöjjetek én hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket." Máté 11, 28  

Ő utat mutat. Megnyugoszt ettől a hiábavaló robottól, a magánytól, a kapcsolatokért való hajszából... És vissza akarja adni a mennyei kapcsolatot, a halálból ki akar ragadni, és új életet akar adni.


"Bizony, bizony mondom néktek: Aki énbennem hisz, örök élete van annak." János 6, 47  


"Aki hisz a Fiúban, örök élete van; aki pedig nem enged a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta." János 3, 36  

Tehát a harag már itt van a világban. Nem kell azt tanítani. Ami el fogja pusztítani a világot.
Ebből csak menekülni lehet, megmenekülni, Jézus által. Az Ő vére által. Az Ő önkéntes áldozata által, visszaáll az édeni állapot, a közösség Istennel. A védelem és áldás alatti élet. Ezt hozta el Jézus. De ezt választani kell, önkéntes alapon, mert máshogyan nem lép érvénybe az örökség. A szabad akaratunkat nem kerüli meg Isten. Vele együtt kellünk neki. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése