Oldalak

2017. november 15., szerda

Egyedi és megismételhetetlen




Divatos tanítás vagy gondolkodás, hogy Isten mindenkit pótolni tud. Senki nem pótolhatatlan, hiszen a kövekből is tud fiakat támasztani. Ha ez igaz lenne, akkor mit mondhatunk erre?
Minden ember egyedi és megismételhetetlen az, amit Isten létrehoz minden egyes emberben. Olyan soha többé nem fog születni, mint te. Tehát ez az az érték, amire Jézus azt mondta, hogy ezért érdemes meghalnom.

Isten a kövekből is tud fiakat támasztani

Tehát a kövekből fiak azok, akik nem a kiválasztott népből valók, nem zsidó nemzetségűek, és fiakká lesznek. Halottak voltak Isten előtt, de Isten életre hívja őket. Miért?
Mert a kiválasztottak nem akartak kiáltani: „Hozsanna, a magasságban! Áldott, aki jön az Úr nevében!” Nem akarják elfogadni Jézust mint Megváltót, mint Messiást.
Tehát itt nem a te képességeid bármikor, bárkivel való pótlásáról beszél az Úr. A te képességed a te személyiségeddel és a te ötleteiddel, a te végzettségeddel, a te hiteddel egyedi, megismételhetetlen és pótolhatatlan. Az a szolgálat, amit betöltesz, azt más átveheti, de soha nem lesz olyan, mint amilyen a te kezed alatt volt. Ezt úgy tudnám érzékeltetni, hogy amikor egy anya megszüli a kisbabáját, és ő lesz az édesanyja. Lehet más anyuka, lehet mostoha anyuka, de annak a babának csak ő az édesanya, és senki más. Ő egyedi és megismételhetetlen. És csak ő az anya. Ebben a minőségében pótolhatatlan. Téged Isten ugyanígy kiválaszt, és rád bíz egy feladatot Isten országában, a gyülekezetedben, hogy betöltsd azt. Ha felvállalod, akkor azzal a te egész valódat adod oda Isten munkájára, az te vagy, és beleteszed a te személyiségedet, és az attól lesz olyan gyönyörű. Attól lesz egészen más és pótolhatatlan. Ezt fel kell ismernünk, hogy a személyiségünkkel, a lényünkkel, a tudásunkkal, a kedvességünkkel, és mindennel, amik vagyunk, Isten használni akar minket, és be akar helyezni egy-egy feladatba. És neked csak annyi a dolgod, hogy benne állsz abban a munkában, amit az Úr ad. Légy bátor, és engedd, hogy Isten valami csodát alkosson veled, valami megismételhetetlent, valami olyant, amit csak te tudsz megtenni Istennel.

Részlet a Sikeres Nők sorozat Gyümölcstermő élet című könyvből.


Kapcsolódó: Jézussal járni
                     A gyümölcstermés szükségessége
                     A gyümölcstermő élet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése