Oldalak

2017. november 12., vasárnap

Tudom, hogy meghallgatott




"És ez az a bizodalom, amellyel őhozzá vagyunk, hogy ha kérünk valamit az Ő akarata szerint, meghallgat minket: És ha tudjuk, hogy meghallgat bennünket, akármit kérünk, tudjuk, hogy megvannak a kéréseink, amelyeket kértünk őtőle." 1János 5, 14-15


Mit mond ez nekünk?
Egy teljes bizalmat. Tudom, hogy meghallgatott. Tudom, hogy cselekszik az érdekemben. Tudom, hogy a menny értem dolgozik. És amikor ez a tudás megnyilvánul a beszédünkben és a cselekedeteinkben, akkor használjuk a hitünket. És akkor valóban a világ számára bolondok leszünk. De ez a kapcsolat mégis gyümölcsöt fog teremni.


"Hogyha olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, semmiképpen nem mentek be a mennyek országába." 
Máté 18, 3

Mert a kisgyermek kér, a szüleire van utalva, és csak annyit kap, amennyit a szülei adnak neki, és bármire szüksége van, kérnie kell.

A minap parkolót kerestem, és már három kört mentem, és nem volt sehol, Kezdtem a szívemben bosszankodni, amikor egyszer csak megszólalt az Úr: "Miért nem kéred?" "Ó! Uram, bocsáss meg! Én most akkor Uram, kérek egy parkolóhelyet!" És képzeljétek, abban a pillanatban kiállt egy kocsi, és be tudtam állni a helyére. És ez nem véletlen. Ez meghallgatott ima. Mondhatná más, hogy ez véletlen, de nem az. Ez azt jelenti, hogy mi kivételezettek vagyunk! Ez az a kapcsolat, amire azt mondja az Úr Jézus, hogy még életeket is adok érted. Azért, hogy téged megvédhesselek, és megmenthesselek. Szóval döbbenetes ez a nagyon-nagyon-nagyon nagy szeretet, amivel minket körbevesz. Ő kicsi dolgokban és nagy dolgokban is vezetni fog. Ha az életed legnagyobb problémája előtt állsz, akkor is ugyanezzel a kapcsolattal futhatsz neki a problémának, mint amikor kicsi döntésekben kérsz segítséget.

És azt hiszem, a bizalmunk és ezzel együtt a hitünk a kicsi dolgokból nő a nagy felé.
Ha a kis dolgokban rá merjük bízni magunkat, és megtapasztaljuk, hogy megsegít, akkor egyre bátrabbak leszünk, és egyre nagyobb dolgokban merjük magunkat rábízni. Végül már a lehetetlent is megpróbáljuk. Nő a bizalom Jézus és közöttünk, és nő a hit bennünk.

Így tudom az életemnek a nagy kérdéseit is mennyei módon intézni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése