Oldalak

2017. november 5., vasárnap

Meghallgatja esedezéseim szavát




Szeretem az Urat, mert meghallgatja esedezéseim szavát. Azt hiszem, ez egy hatalmas kijelentés Isten természetéről. Bár sokan azt gondolják, nem ilyen, és nagyon egyedül érzik magukat Isten oldalán. Azt érzik, hogy mindent maguknak kell megoldani, nem tanácskoznak Istennel, csak elmondják, mit akarnak tenni... Vannak, akik meg csak várnak, várnak és imádkoznak, de nem tesznek semmit. Egyik sem hoz létre mennyei eredményeket.




"Szeretem az Urat, mert meghallgatja esedezéseim szavát." 

Zsoltárok 116, 1

Ő nyitott füllel van irántunk. Mennyire jó érzés, amikor meghallgatnak, mennyire megkönnyebbül a lelkünk, amikor kibeszélhetjük magunkat, mennyire kitisztul a gondolkodásunk, amikor elmondhatjuk, mi van bennünk. Meghallgat. Leginkább azokkal szeretünk találkozni, akik jót mondanak, és meghallgatnak. Ilyen Isten. Meghallgat, és jót mond. De Ő ennél sokkal több.


"[Ha igazak] kiáltanak, az Úr meghallgatja, és minden bajukból kimenti őket." 
 Zsoltárok 34, 18   

"Most tudom, hogy az Úr megsegíti felkentjét; meghallgatja őt szent egeiből jobbjának segítő erejével."  
Zsoltárok 20, 7  

Nem csak meghallgat, de tesz is annak érdekében, hogy boldog legyél. Segít, és megváltoztatja a körülményeket, nyitott kapukat készít el neked, és embereket hajlít feléd, hogy jóakaróid legyenek. Neked csak hit által be kell lépni a kapukon, és bátran elmenni a felvételire, meghallgatásra, interjúra, elkezdeni a vállalkozásodat, beadni a találmányodat. Ez azt jelenti, hogy helyetted nem tud elmenni Isten. Azt neked kell.
Itt kell használni a hitedet, mint Jonatánnak, amikor jelet kért: ha a Filiszteusok azt mondják, gyertek fel ide hozzánk a hegyre,  akkor velünk lesz az Úr és levágjuk őket és győzni fogunk. És azt mondták, gyertek fel.
De nem kezdett el gondolkodni Jonatán, hátha csak tévedésből mondták ezt, és olyan túlerő van, és hogy is gondolhattam, hogy ezt én meg tudom csinálni. Lehet, hogy egy csapda az ördögtől, stb, stb... Sorolhatnám, miket szoktunk gondolni akkor, amikor hitet kellene gyakorolni.
Tehát Jonatán elindult, és felmászott a kardját a szájában tartva a sziklán. Teljes hátrányos helyzetből indulás.... és mégis mindenkit levágott, és a csata ezen az akción megfordult, és győzelemre segítette az egész hadsereget. Tehát ha imádkozol, és kapsz bátorítást, ne kételkedj, indulj el, és az Úr valóban veled lesz! Mutasd meg a hitedet a cselekedeteddel! Ha hiszed, hogy Isten meghallgatta az imáidat, akkor elindulsz. Légy áldott és higgy, mert meghallgatja az Úr a kiáltásodat! Ámen.


Légy áldott, és higgy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése