Oldalak

2018. december 16., vasárnap

Annyira szép a város!





Advent idején annyira szép a város, az utcák, a kivilágított terek!



De vajon a szívünk is beöltözik ilyen fénybe? Vajon gondoskodunk-e arról, hogy a bensőnk is fényárban úszon, és az emberek szívesen legyenek körülöttünk, csak úgy megpihenjenek mellettünk, és érezzék a szeretetet, elfogadást, dicséretet.

Olyan sok hibát tudunk másokban felfedezni, annyira nem tetszik  mások viselkedése, de vajon magunkba nézünk így karácsony táján, és megvizsgáljuk magunkat? Milyen vagyok én valójában? Hogyan láthatnak a Körülöttem élő emberek, a családom, a férjem, a gyermekeim, a szüleim? Az advent alkalmas arra, hogy számot vessünk magunkkal és változtassunk. Engedjük el a sérelmeinket, és adjunk új esélyt a kapcsolatainknak! A hit azt jelenti, hogy tudod, hogy Isten nem hagy téged el, neked nem lesz károd, mert Isten mindent a javadra fog formálni. De csak akkor, ha nem harcolsz a magad igazáért, ha nem sanyargatod a körülötted élőket, és ha el tudod engedni azt, ami megillet téged. Ez az igazi hit. Amikor hagyod az igazságosan ítélőre a mások megítélését. Te magad pedig választod a megbocsátás és a szeretet útját. Ha ez megtörténik, akkor tényleg advent lesz a hétköznapjaidban. Megjelenik a nagy várakozás, amikor helyet készítünk annak, aki szent, igaz és tiszta, aki megszületett, hogy megtanítson minket szeretni, megbocsátani, új kezdést adni, irgalmasnak lenni, aki megszabadít a függőségektől és a betegségektől. Ez a karácsony. A szabadulásnak öröme jött el a Földre. És a Sátán rátámadt, és el akarta pusztítani már rögtön születése után; menekülés volt az élete. Most sincs másként.


"Az ördög  mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen: Akinek álljatok ellen, erősek lévén a hitben." 
1 Péter 5, 8-9 

Most is meg akarja akadályozni, hogy békesség legyen. Őrizd a békességet! Ne nézz másra, ne várd mástól, te vagy az, aki ezt meg tudod tenni! Erős vagy, és ismered a Megváltót. Megvan minden benned, hogy a békesség megtartója és vigyázója, "csinálója" legyél. Hozd az otthonodba az adventet, és meglátod: igazi karácsony lesz nálatok! Légy harcos! Győzd le az indulatjaidat, és a sérelmeidet! Kezdd te a békülést! Légy nagyvonalú, légy hívő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése