Oldalak

2018. július 19., csütörtök

Nézz bele a tükörbe!





Bizony nagy dolog, ha valaki felismeri, hogy mindaz, amit addig tett, jónak gondolt, az igazából rossz. Hogy véleményével, cselekedeteivel megsértett másokat.

Ez olyan, mint amikor elmegyünk egy óriási tükör előtt dúlva-fúlva, és véletlenül belepillantunk.
Akit látunk, egy idegen, mérges ember, akinek az ábrázata is ijesztő.
„Ez nem én vagyok!” - ez az első gondolatod. És jól teszed. Mert ez a felismerés az első lépés ahhoz, hogy másként viselkedj.
Ha bele tudsz nézni abba a tükörbe, amit Jézus Krisztus tart eléd, hogy felismerd, milyen is vagy valójában, akkor biztos, hogy nem fogsz senkit megbántani. Ha szeretnéd, hogy Isten meghallgassa az imáidat, tudnod kell, ha valakinek panasza van ellened, és te nem békülsz meg vele, nem tudja Isten teljesíteni a kéréseidet. Tehát ha valakit megbántasz, cikizel, csúfolsz, vagy elveszed valamijét, vagy hazudsz, vagy valakit ráveszel rosszra, akkor Isten nem tudja teljesíteni a kéréseidet. Meg kell békülnöd, bocsánatot kel kérned, vissza kell adnod, be kell vallanod, vagyis észre kell venned, hogy rosszat tettél. Bűnt követtél el. A bűn eltávolít Istentől. Ezt ne engedd! Nézz bele a tükörbe, és változz meg! Legyél olyan, amilyennek Isten szeretne látni. És Isten meghallgatja imáidat.


Az igének pedig megtartói legyetek, és ne csak hallgatói, megcsalván magatokat. Mert ha valaki hallgatója az igének, és nem megtartója, az ilyen hasonlatos ahhoz az emberhez, aki a tükörben nézi az ő természet szerinti ábrázatát. Megnézte magát, és azonnal elfelejtette, milyen volt.” Jakab 1, 22-24


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése