Oldalak

2018. október 24., szerda

A bocsánatkérésről





Attól, hogy megtértünk és követjük Jézust, bizony elérhet minket is a szomorúság, önsajnálat, keserűség, kétségbeesés vagy a harag...
Bizony megtalálhatjuk a bűnt a testünkben. Sőt, néha úgy érezzük, hogy leural minket. Ezért mondja János apostol:

"Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mi bennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk." 1 János 1, 8


De ez nem tragédia. Hiszen Jézus tudja, hogy milyen a mi formáltatásunk. Tudja, milyen kísértések eshetnek rajtunk. Ezért Ő a közbenjáró, és az Atya ezért adja az ítéletet az Ő kezébe, mert átélte, és tudja, milyen nehéz ezek között megmaradni. Hiszen Jézus is tudta, milyen a halál ellen dolgozni, hogy az élet diadalmaskodjon a teste felett. Tehát tudnunk kell, hogy ez van.
 
"Ki az ő testének napjaiban könyörgésekkel és esedezésekkel, erős kiáltás és könnyhullatás közben járult ahhoz, aki képes megszabadítani őt a halálból." 

Zsidó 5, 7

De van megoldás is ebből.

"Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól." 
1János 1, 9 

Ha elrontottad, kiabáltál, rosszat mondtál másról, haragudtál, megbocsátatlan voltál, vagy hitetlenségből beszéltél, nem baj. Mert:

"Ha azt mondjuk, hogy nem vétkeztünk, hazuggá tesszük őt, és az ő igéje nincsen mi bennünk." 
1János 1, 10 

Amikor rájössz, hogy vétkeztél, és nem lépsz, az a baj. Az a baj, ha nem kérsz minél hamarabb bocsánatot érte, ha nem változtatsz rajta. Menj oda, és csináld vissza! Mondj jót, beszélj máshogyan, kezdj el hinni, bocsáss meg tudatosan, ne érzelemből. Mert ha nem ezt teszed, megcsalod magadat, és azt hiszed, hogy jó úton vagy. Pedig egyáltalán nem.
Szóval a legjobb dolog, ha azonnal változtatsz, ahogyan ráeszmélsz, hogy rosszat tettél. Alázd meg magad, és lépj a bocsánatkérés útjára! És Jézus felmagasztal téged. A menny nem fog emlékezni a bűneidre, és igaznak fog látni, és meghallgattatnak a kéréseid. És ez a legfontosabb. Ha Hozzá járulsz, nem fordul el tőled Isten, hanem cselekszik. Legyél bátor, és kezdeményezz! Te menj oda, és te kérj bocsánatot! Te korrigálj! Te változtass! És meg fogod tapasztalni az Úr áldását.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése