Oldalak

2018. október 31., szerda

Maradjunk Őbenne!





Sokat gondolkodtam azon, hogy mit jelent az, hogy Őbenne, azaz Jézusban maradni. Hogyan? Honnan tudom, hogy benne vagyok?
János apostol gyönyörűen összefoglalta ezt:


"Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely énbennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, amely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen." János 15


Isten műveli a szőlőt. Aki hozzátartozik, az számíthat rá, hogy korrekciót kap. Aki nem kap korrekciót, az nincs Őbenne.
Gyümölcsöt kell felmutatnunk. Milyent? Láthatót, érezhetőt, tapinthatót.


János apostol levele folytatja:

1Ján 1:6-7 
Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van Jézussal, és sötétségben járunk; hazudunk és nem az igazságot cselekesszük.
Ha pedig a világosságban járunk, amint Jézus maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.


"Aki ezt mondja: Ismerem őt, és az ő parancsolatait nem tartja meg, hazug az, és nincs meg abban az igazság. Aki pedig megtartja az Jézus beszédét, abban valósággal teljessé lett az Isten szeretete. Erről tudjuk meg, hogy Jézusban benne vagyunk; Aki azt mondja, hogy Jézusban benne marad, annak úgy kell járnia, amint ő járt." 
1János 2, 4-6 

 
"Aki Jézusban marad, egy sem esik bűnbe; aki bűnbe esik, egy sem látta őt, sem meg nem ismerte őt. Aki nem szereti az ő atyjafiát, a halálban marad." 
1János 3, 6


"Arról ismertük meg a szeretetet, hogy Jézus az ő életét adta értünk: mi is kötelesek vagyunk odaadni életünket a mi atyánkfiaiért." 
1János 3, 16 


"És aki Jézus parancsolatait megtartja, az Ő benne marad és Ő is abban; és abból ismerjük meg, hogy bennünk marad, abból a Lélekből, amelyet nekünk adott." 
1János 3, 24 

Azt hiszem, nagyon alapos önvizsgálatra szólítanak fel ezek a szavak. Segítsen az Úr, hogy mindannyian Őbenne maradjunk, és hogy mindent megtegyünk ennek érdekében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése