Oldalak

2018. december 1., szombat

Advent első napja van




Láttam egy bejegyzést, hogy ez az év legundorítóbb ünnepe. Miért lehet ez? Gondolkodtam rajta. Hiszen karácsony és az advent csak a szeretetről szól.

Isten úgy szeretett minket, hogy képes volt minden dicsőségét, kényelmét, hatalmát odaadni, méltóságán aluli formát felvenni, és emberré lenni. És még akkor is megalázta magát, és rábízta magát az emberekre. Ha ők nem vigyáznak rá, még csecsemő korában megölték volna, mert királynak született. Az egész Föld királyának. A hatalomvágy és az önzés pusztít. A "Ha nekem nincs, másnak se legyen!" indulat teszi gyűlöletessé ezt az ünnepet az emberek előtt. A félelem, hogy nem vagyok szeretve, és nem tudok kit szeretni.

Tegyük szeretetté ezt az ünnepet a körülöttünk élő emberek számára. Szólítsuk meg azokat a járókelőket, akiket minden nap látunk, és kívánjunk nekik áldott adventet! Vagy kérdezzünk rájuk, hogy vannak! Fejezzük ki a szeretetet, amit kaptunk Jézustól. Ne süljön be az a szeretet, amit kaptunk. Engedjük átfolyni. A kezdeményezés mindig Jézus oldalán volt és van. Akiben a Fiú, az tud kezdeményezni. Kezdd el, lépj ki a megszokott köreidből, és megtapasztalod, hogy Isten szeretete mennyire hat. És ami a legcsodálatosabb, hogy terád, magadra is vissza fog hatni.

Itt az advent. Lépjünk ki azzal a szeretettel, amit kaptunk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése